Vacature

Horen, zien en 'n praatje... bezoek een oudere wijkbewoner

Nog 4 personen gezocht
Organisatie
Farent, Vrijwillige Thuishulp
Datum en tijd
Datum in overleg
Locatie
Rogier van de Weydenstraat 2 's-Hertogenbosch

Omschrijving

Even een praatje, zo gewoon is dat niet.

Oudere wijkbewoners die zelfstandig wonen en meer aan huis gebonden zijn, kijken vaak uit naar een bezoekje. Bezoek brengt een gezellig moment van de dag en je bent erg welkom, de deur zwaait voor je open als je komt en men zwaait je uit als je weer weggaat.

Als vrijwilliger breng je de buitenwereld de huiskamer in. Het delen van interesses of even helpen bij iets praktisch, samen een kopje koffie of thee drinken, een wandeling maken of een boodschap doen. En vooral oprechte aandacht hoe het met iemand gaat, een hartverwarmend vertrouwd contact.

Wat vind je van het idee om samen met jouw collega's of studievrienden een hulpvraag te “adopteren”? Zo deel je de hulp met anderen en krijgt de oudere wijkbewoner regelmatig visite met steeds een andere persoonlijke noot in het contact. 

De Vrijwillige Thuishulp van Farent bemiddelt en helpt contact leggen tussen jullie en een hulpvraag in de gemeente Den Bosch. Daarbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de hulpvrager en van jullie hulpgroepje (tussen de 2 en 6 personen). Jullie kiezen de periode waarin je je wilt inzetten; dat kan vanaf de start een afgebakende periode zijn of in loop van het helpen duidelijk worden. En natuurlijk kunnen jullie rekenen op ondersteuning gedurende de match. Meld je aan, dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden met jouw/jullie af te stemmen.

Over Farent, Vrijwillige Thuishulp

De Vrijwillige Thuishulp van Farent ondersteunt mensen met een beperking in het dagelijkse leven en doet hiervoor een beroep op vrijwilligers.

Website
http://www.farent.nl
Bekijk alle vacatures van Farent, Vrijwillige Thuishulp (2)

Vrijwilligerswerk voor groepen

Wil je als bedrijf, groep of vereniging graag iets goeds doen, voor een ander, de wereld én jezelf? Step up and stand out met vrijwilligerswerk.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Je dient akkoord te gaan
Heb je vragen over deze website?

Voor jouw gemak hebben we de veelgestelde vragen verzameld.

Veelgestelde vragen voor organisaties Veelgestelde vragen voor vrijwilligers