Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen voor vrijwilligers

Om vacatures te bekijken en te reageren hoef je je niet aan te melden. Je kunt rechtstreeks naar de organisatie reageren via de contactgegevens bij de vacature/klus/stage. Wil je door organisaties benaderd worden voor specifiek werk of jouw unieke talent? Maak dan een vrijwilligersprofiel aan.

Neem voor meer informatie over vacatures en/of korte klussen contact op met de organisatie die ze aanbiedt. Je vind de contactgegevens naast de vacature.

Met een uitkering mag je vrijwilligerswerk doen, maar er zijn wat spelregels. Alle informatie over het doen van vrijwilligerswerk met een uitkering kun je lezen op de website van Galant. 

Heb je behoefte aan persoonlijke hulp om vrijwilligerswerk te gaan doen? Neem dan contact op met een medewerker van het buurtteam van Farent.

Lees meer over kennismaken bij een organisatie en hoe je je vrijwilligerswerk goed regelt op de website van Galant. 

Veelgestelde vragen voor organisaties

Maak een gratis account aan in de Galant vacaturebank, om vacatures en korte klussen te plaatsen. Je ontvangt reacties van potentiële vrijwilligers rechtstreeks. Met een account in de vacaturebank kun je ook profielen bekijken en reageren op vrijwilligers die zich aanbieden via onze website.

Tijdens het invullen van je oproep kun je kiezen of je een vacature of korte klus wil plaatsen.

  • Zoek je vrijwilligers voor structureel werk en/of voor een langere periode? Plaats dan een vacature.
  • Heb je voor een korte periode hulp nodig of zoek je een specifiek talent voor een tijdelijke klus? Plaats dan een Korte klus.  

Je kunt met meerdere mensen vacatures plaatsen onder dezelfde organisatienaam. Na het aanmaken van een account kun je contactpersonen toevoegen aan het organisatieprofiel. Alleen de hoofdcontactpersoon van een account kan de organisatiegegevens aanpassen. Toegevoegde contactpersonen kunnen vacatures plaatsen en ontvangen de reacties via hun eigen contactgegevens.

 

Mensen die op zoek gaan naar vrijwilligerswerk, hebben keuze uit veel vacatures. Zorg dat je opvalt en een aantrekkelijke eerste indruk maakt. Kijk voor tips voor het schrijven van succesvolle vacatures op de website van Galant.

 

Heb je vragen over deze website?

Voor jouw gemak hebben we de veelgestelde vragen verzameld.

Veelgestelde vragen voor organisaties Veelgestelde vragen voor vrijwilligers