Vacaturebank voor vrijwilligerswerk

gemeente ’s-Hertogenbosch e.o.

Vind een vrijwilligersvacature

Enkele vacatures

Alzheimer Nederland Afdeling Regio 's-Hertogenbosch Bestuurslid communicatie & PR Als bestuurslid Communicatie en PR zorg je dat Alzheimer Nederland zichtbaar is in jouw regio. Daarvoor ontwikkel je een passende (online en offline) communicatiestrategie voor de activiteiten en je coördineert de daaruit voortkomende werkzaamheden. Je hebt als doel de naamsbekendheid van Alzheimer Nederland en de betrokkenheid bij activiteiten te vergroten. Je bewaakt en gebruikt de huisstijl van Alzheimer Nederland. Je draagt bij aan een goede informatievoorziening op jullie website en social media. Ben jij: Creatief in het gebruiken van mogelijkheden van de online en offline communicatie of vind je het leuk om dit te ontwikkelen? Iemand met een relevant netwerk in lokale media of vind je het leuk om dit op te bouwen in je regio? Nieuwsgierig en wil je het laatste nieuws graag delen met mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden? Wat ga je doen: Je verzorgt de online en offline communicatie over de activiteiten in jouw regio; • Je adviseert zo nodig de werkgroepen van de Alzheimer Cafés, in verband met het bereiken van de doelgroepen; Je initieert activiteiten op het gebied van: persberichten, advertenties, actualiseren website, opstellen afdelingsnieuwsbrief, sociale media, video opnames etc; • Je verzamelt vrijwilligers om je heen om (indien nog niet aanwezig) een werkgroep te vormen, die jij vanuit het bestuur coördineert; Je bent de contactpersoon van de webmaster vanuit het bestuur. Gemiddelde tijdsinvestering per week: Per week kan de tijdsbesteding verschillen. Dit is mede afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bestuur en de regio. Ga uit van circa 2 tot 4 uur per week. We komen graag met je in contact. 
Sint Jozefoord Maatje: persoonlijke vrijwilliger Onze bewoners houden van wandelen, fietsen, lezen, geschiedenis of van handwerken. En samen is altijd leuker dan alleen. Daarom zoeken we maatjes: die houden van zingen, de natuur, kaarten maken of voorlezen, die in het weekend kunnen komen, of juist ’s avonds. Het maakt eigenlijk niet uit: als u het maar leuk vindt om samen met onze bewoners iets te doen.  Gevraagd wordt:Elke bewoner is anders, en elke vrijwilliger is anders. Daarom gaan we op zoek naar een match. Laat weten waar uw interesses liggen. Wij zoeken een bewoner die daar goed bij past. Na een kennismaking bepaalt u samen of er een klik is en jullie als maatjes verder gaan. Geboden wordt: Sint Jozefoord biedt vrijwilligers een goede sfeer, begeleiding, onkostenvergoeding, jaarlijkse bijeenkomsten en specifieke scholing zoals het omgaan met bewoners met dementie.  Meer informatieWilt u meer informatie of wilt u vrijwilliger worden bij Sint Jozefoord? U kunt natuurlijk altijd een keertje vrijblijvend langskomen en tijdens een bakje koffie praten over de activiteiten die u kunt doen op Sint Jozefoord. Neem hiervoor contact op met José van Niftrik: j.vanniftrik@jozefoord.nl of via 073 5342342.   Over Sint JozefoordIn een bosrijke omgeving aan de oostrand van ’s-Hertogenbosch ligt zorginstelling Sint Jozefoord. Naast de zusters van het voormalig klooster, vinden mensen met psychogeriatrische (dementie) en/of lichamelijke klachten hier rust, ruimte en goede zorg. De bewoners van de omliggende dorpen kunnen gebruikmaken van onze diensten voor thuiswonenden: huishoudelijke hulp, dagbesteding, maaltijd bij u thuis en wijkverpleging.
Mantelzorg Farent Mag een mantelzorger bij jou zijn of haar verhaal kwijt? Kun jij een luisterend oor bieden? En zoek je vrijwilligerswerk waarbij je zelf je tijd kunt indelen? Dan komen we graag met jou in contact! Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven, maar ook intensief zijn. Mantelzorg Farent geeft mantelzorgers informatie, emotionele ondersteuning en biedt praktische diensten aan, om overbelasting te voorkomen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die regelmatig telefonisch contact opnemen met onze mantelzorgers. Wat kun je verwachten• Contact onderhouden met onze mantelzorgers in een bepaalde wijk en biedt hierbij een 'luisterend oor'.• Je houdt een 'vinger aan de pols' en kan signaleren of er behoefte is aan aanvullende hulp.• Registratie van het contact in ons systeem.• Ondersteuning van een beroepskracht die samen met jou de specifieke vragen en signalen doorneemt.• Je kunt zelf je tijd indelen, het aantal uren in overleg.Herken jij je hierin?• Je bent oprecht geïnteresseerd in de wereld van de mantelzorger en kunt goed luisteren en informatie verstrekken.Dan biedt Mantelzorg Farent jou:• Kleurrijke en waardevolle gesprekken met mantelzorgers, die door jouw telefoongesprek nét dat steuntje in de rug krijgen.• Een gezellig en enthousiast team van vrijwilligers en beroepskrachten.• Ondersteuning en begeleiding door beroepskrachten.• Scholing en deskundigheidsbevordering, ook online.Interesse?Meld je aan, dan kijken we samen wat bij jou past binnen de mantelzorgondersteuning.Voor meer informatie zie www.farent.nl/mantelzorg of neem contact op via mantelzorg@farent.nl of 073 - 206 88 00.

Meld je aan als vrijwilliger

Wil je dat organisaties jou kunnen vinden voor vrijwilligerswerk? Heb je een speciaal talent of wil je voor specifieke klussen gevraagd worden? Maak dan een vrijwilligersprofiel aan. Via je vrijwilligersprofiel kunnen organisaties die aangesloten zijn bij de vacaturebank je benaderen. Jij bepaalt wanneer je beschikbaar bent voor vrijwilligerswerk.

Meld je aan als vrijwilliger
Shutterstock 335985128

Korte vrijwilligersklussen

Wil je tijdelijk werken als vrijwilliger? Bijvoorbeeld helpen bij een evenement of een tijdelijke taak voor een organisatie uitvoeren? Kies dan voor een Korte Klus via de knop hieronder.  

Zoek je als stichting of vereniging tijdelijk hulp of een speciaal talent voor een korte periode? Plaats dan je Korte Klus in onze vacaturebank.

Bekijk alle korte klussen

Beste bezoeker,

De website Platform073 bestaat niet meer.

Heb je een hulpvraag, zoek je sociaal contact of leuke activiteiten? Hiervoor kun je terecht op de website Kijk op KOO, bellen met 073 206 88 88 of binnenlopen bij één van de wijkpleinen.

Wil je vrijwilligerswerk (gaan) doen? Kijk voor alle vacatures en meer informatie op de Galant Vacaturebank.

Wil je met je bedrijf een maatschappelijke bijdrage leveren? Kijk dan op de website van Mooi zo Goed zo.